Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A Szent István-kép alakulása a művészetben és az emlékezetben - különműsor a SZER archívumából


A Szent István-kép alakulása a művészetben és az emlékezetben - különműsor a SZER archívumából
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:50:04 0:00

A tűzijáték elhalasztása apropóján sorozatunk is marad Szent István ünnepének témájánál: az 1991-es műsor művészettörténeti és néprajzi áttekintést ad a király alakjáról, augusztus 20. és a kenyér szimbólum kapcsolatáról. Felcsendülnek több mint öt évtizede rögzített egyházi énekek is.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG