Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A technikai kultúra kikezdte a közvetlenség védőpajzsát – archív beszélgetés Szikora Jánossal


A technikai kultúra kikezdte a közvetlenség védőpajzsát – archív beszélgetés Szikora Jánossal
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:50 0:00

A Szabad Európa Rádió 1993. szeptember 5-én sugárzott beszélgetést a színházi rendezővel. Szóba került, milyen kihívások álltak a színházművészet előtt akkoriban, és milyen válaszok születtek erre a világot jelentő deszkákon, illetve mit veszít a rendező, ha nem színpadra, hanem filmre dolgozik.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG