Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A közös értékek és érdekek adják az alapot – Archív műsor a multikulturalizmusról


A közös értékek és érdekek adják az alapot – Archív műsor a multikulturalizmusról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:31:09 0:00

A Szabad Európa Rádió 1993. szeptember 17-én sugárzott műsora a kulturális egyenlőség akkori állapotát vizsgálta. Hogyan változott a multikulturalizmus eszméje, és hogyan vándorolt képviselete a jobb- és baloldal között? Csaknem harminc évvel ezelőtti tanulságok a világ több pontjáról.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG