Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Az események alakulása hozta, hogy merre mentem” – Archív beszélgetés Jeszenszky Gézával


„Az események alakulása hozta, hogy merre mentem” – Archív beszélgetés Jeszenszky Gézával
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:28:34 0:00

Politikamentes beszélgetésre hívta az akkori külügyminisztert 1993 áprilisában a Szabad Európa Rádió. Szóba került politikatörténeti érdeklődése, tanári karrierje és példaképei. Kiderül, hogy szívesen tölti szabadidejét síeléssel, és kényelmesebbnek találja az öltönyt, mint a divat követését.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG