Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Romlott tiroli hús, cseh sörfüggők, német alternatív magevők – archív étkezési körkép


Romlott tiroli hús, cseh sörfüggők, német alternatív magevők – archív étkezési körkép
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:55 0:00

Testkontroll és salátabár – 1993-ban még csak ízlelgettük ezeket a szavakat, még nem váltak a napi étkezési szokások részévé ezek az igények. A Szabad Európa Rádió archív műsora körképet mutat a kilencvenes évek elejének táplálkozási szokásairól és étkezési kultúrájáról Láng Júlia szerkesztésében.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG