Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„A nemzet egykori önmagára ismerésének élménye” – Archív műsor 1956 örökségéről


„A nemzet egykori önmagára ismerésének élménye” – Archív műsor 1956 örökségéről
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:29 0:00

A Szabad Európa Rádió 1993-ban készített interjút Bak Jánossal, az 1956-os Intézet tudományos tanácsadójával 1956 emlékezetéről. A beszélgetésben szóba kerül az egyes értelmezésekben felfedezhető egyoldalúság, a megtorlás vesztesége, a forradalom példája és Nagy Imre miniszterelnök gondolati útja.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG