Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Az ember nem akarja megérteni, akkor sem, ha ég a ház a feje fölött” – Archív beszélgetés Balogh János zoológussal


„Az ember nem akarja megérteni, akkor sem, ha ég a ház a feje fölött” – Archív beszélgetés Balogh János zoológussal
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:29:22 0:00

Először az erdő szempontjából következik be a katasztrófa, később áttételesen az ember szempontjából is – figyelmeztetett az élővilág pusztításának veszélyeire már 1993-ban Balogh János zoológus professzor. A Szabad Európa Rádió az akadémikus 80. születésnapja alkalmából kérte az interjút.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG