Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Esélyegyenlőség és választási demokrácia – archív műsor a pártok egyezségéről és sajtóetikáról


Esélyegyenlőség és választási demokrácia – archív műsor a pártok egyezségéről és sajtóetikáról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:57 0:00

A pártok egyezséggel, a sajtó etikai kódexszel készült a második szabad, többpárti parlamenti választásokra. A Szabad Európa Rádió 1993 szeptemberében készített összeállítást a demokratikus világ gyakorlatáról és arról, hogy ez milyen hatással volt a magyarországi készülődésre.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG