Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hogy jutott el a Balkán a délszláv háborúig? - archív beszélgetés Matus János katonai szakértővel


Hogy jutott el a Balkán a délszláv háborúig? - archív beszélgetés Matus János katonai szakértővel
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:14 0:00

Még a délszláv konfliktus közben, 1993. februárjában készített interjút Matus János politológussal, katonai szakértővel az akkor a Szabad Európa Rádiónak dolgozó Kun Miklós. Beszélnek a Balkán történelméről, a válság kialakulásáról, az esélyekről, a rendezésről és a magyar fegyverszállítás ügyéről.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG