Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Egy idő után mindig oda lyukad ki az ember, hogy a pénz kevés” – Archív műsor a magyar piacgazdaság kezdetéről


„Egy idő után mindig oda lyukad ki az ember, hogy a pénz kevés” – Archív műsor a magyar piacgazdaság kezdetéről
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:39 0:00

A rendszerváltás után három évvel, 1993-ban még csak tanulta az ország a piacgazdaság és a szabad gazdasági verseny fogalmát, gyakorlatát. A Szabad Európa Rádió műsorában Tóth Kálmán vállalkozót kérdezték, aki elsők között tapasztalhatta meg az üzleti siker és a hirtelen gazdagság érzését.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG