Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A hadvezér, aki sosem volt katona: archív beszélgetés Sztálin uralmáról


A hadvezér, aki sosem volt katona: archív beszélgetés Sztálin uralmáról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:45 0:00

Mi a valóság és mi a mítosz Sztálin személye körül? Gosztonyi Péter történészt kérdezte Kasza László a Szabad Európa Rádió 1993. február 28-án sugárzott műsorában. Szóba kerül a vezér elszigeteltsége, téveszméi, szorongása, becsvágya, és hogy ezek közül melyik volt a legveszélyesebb a népére.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG