Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„A magyar sajtó egyik óriási előnye és hátránya az érzelmesség” – Archív beszélgetés Bodor Pál szerkesztővel


„A magyar sajtó egyik óriási előnye és hátránya az érzelmesség” – Archív beszélgetés Bodor Pál szerkesztővel
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:29:28 0:00

Az elfogult vélemény-újságírás és a tárgyilagos tájékoztatás viszonyáról beszélgetett a Magyar Nemzet és a Népszabadság egykori szerkesztőjével Kézdi Pál a Szabad Európa Rádió 1993. februári műsorában. Szóba kerül, hogy az irodalmi kötelék előny vagy hátrány, és kivédhető-e a pártpolitika befolyása.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG