Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Itt is demokrácia lesz, az más kérdés, hogy magyar módra” – archív beszélgetés Fodor Gáborral


„Itt is demokrácia lesz, az más kérdés, hogy magyar módra” – archív beszélgetés Fodor Gáborral
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:22 0:00

Azért fog meggyökerezni a demokrácia itthon, mert nincsenek ellene dolgozó történelmi ideológiák – mondta a harminc éve készült interjúban a Fidesz alapító tagja. A később az SZDSZ-ben és a Liberális Pártban politizáló Fodor Gábor beszél a rendteremtésről, a demokrácia jövőjéről és a háborúkról.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG