Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A plurális társadalom modellje – mondta Orbán Viktor a Bibó szakkollégium szabadságáról


A plurális társadalom modellje – mondta Orbán Viktor a Bibó szakkollégium szabadságáról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:27:56 0:00

Podcastsorozatunkban elődünk, a Szabad Európa Rádió időtálló, korábbi műsorait elevenítjük fel. Meghallgathatják a 1993. szeptember 26-án sugárzott Gondolatforgató című műsort, amely a Bibó István Szakkollégium megalakításának tizedik évfordulóján készült Stump Istvánnal és Kövér Lászlóval.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatot indítunk, amelyben ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika, ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Ebben a műsorban a Bibó István Szakkollégiummal foglalkoztak. Az intézmény megalakulásának tizedik évfordulója alkalmából Stumpf Istvánt és Kövér Lászlót is kérdezte a műsorvezető, Ókovács Attila.

A Szabad Európa Rádió műsoraiból fennmaradt archív felvételeket az Országos Széchényi Könyvtár gyűjti és őrzi, a gyűjtemény darabjai meghallgathatók, kutathatók.
XS
SM
MD
LG