Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A plurális társadalom modellje – mondta Orbán Viktor a Bibó Szakkollégium szabadságáról


A plurális társadalom modellje – mondta Orbán Viktor a Bibó Szakkollégium szabadságáról
please wait

No media source currently available

0:00 0:27:56 0:00

Podcast-sorozatunkban elődünk, a Szabad Európa Rádió időtálló, korábbi műsorait elevenítjük fel. Meghallgathatják a 1993. szeptember 26-án sugárzott Gondolatforgató című műsort, amely a Bibó István Szakkollégium megalakításának 10. évfordulóján készült Stump Istvánnal és Kövér Lászlóval.

Több mint 70 éve, 1950-ben hangzott fel a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-ig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagytak hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcast-sorozatot indítunk, amelyben ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: 20. századi kultúra, történelem, politika, ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Ebben a műsorban a Bibó István Szakkollégiummal foglalkoztak. Az intézmény megalakulásának 10. évfordulója alkalmából Stumpf Istvánt és Kövér Lászlót is kérdezte a műsorvezető Ókovács Attila.​

A Szabad Európa Rádió műsoraiból fennmaradt archív felvételeket az Országos Széchényi Könyvtár gyűjti és őrzi, a gyűjtemény darabjai meghallgathatóak, kutathatóak.
XS
SM
MD
LG