Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A média szerepe és a propaganda "fehérre mosása" - archív műsor a szélsőjobb előretöréséről


A média szerepe és a propaganda "fehérre mosása" - archív műsor a szélsőjobb előretöréséről
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:31:27 0:00

"Ha találkozol egy újságíróval, pofozd föl. Ha te nem is tudod miért, ő biztosan tudni fogja" - nyomtatta falragaszokra a francia szélsőjobb harminc éve. A Szabad Európa Rádió 1992-es műsora azt kutatta, mit tettek akkor a kormányok a nemcsak a sajtót veszélyeztető eszmék térnyerése ellen.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG