Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az egyetértés a legfontosabb feltétel – archív műsor Magyarország NATO-felvételéről


Az egyetértés a legfontosabb feltétel – archív műsor Magyarország NATO-felvételéről
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:29:20 0:00

Gyors és alapos átalakulás kellett ahhoz, hogy az ország csatlakozhasson a NATO-hoz 1999-ben. A tagfelvétel előtt hat évvel, a Szabad Európa Rádió műsora azt vette számba, milyen elvárásoknak kellett megfelelnie a Magyar Néphadseregből lett honvédségnek, a tiszteknek és a hadászati eszközöknek.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG