Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

"A belső ember megjelenik a külsőben" - archív interjú Varga Imre költővel, természetgyógyásszal


"A belső ember megjelenik a külsőben" - archív interjú Varga Imre költővel, természetgyógyásszal
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:36 0:00

A folyó mindkét partjára szükség van, hogy kérdések és válaszok legyenek - fogalmaz a művész, aki a 80-as évek elején települt át az akkori Csehszlovákiából. Szóba kerül az "életközepi fordulatról", a gyöngeség erőre váltásáról és a jógáról, ami szerinte a politikai feszültségeken is enyhítene.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG