Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ha igazi egyéniségek játsszák, nem lehet neki ellenállni - archív beszélgetés Németh Sándor operettszínésszel


Ha igazi egyéniségek játsszák, nem lehet neki ellenállni - archív beszélgetés Németh Sándor operettszínésszel
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:37:57 0:00

Elbocsátások, új műfajok megjelenése és a közönség megtartása - ilyen kihívások előtt találták magukat az operett műfaj művészéi és rajongói a kilencvenes évek elején. Az 1990 szilveszterén rögzített portréban szó esik a szerencse szerepéről, a műfaji előítéletről és a hétköznapok könnyedségéről.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG