Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Csak a közösség tud belőlem teljesítményt kihozni” – archív műsor Gál Zoltán szocialista politikussal


„Csak a közösség tud belőlem teljesítményt kihozni” – archív műsor Gál Zoltán szocialista politikussal
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:40 0:00

A politikamentes beszélgetések sorozatban kértek interjút a politikustól, aki akkor az MSZP frakcióvezetője volt, de megbízottként egy ideig betöltötte a belügyminiszteri posztot is. Szó esik a cigarettázásról, a szovjet irodalomról és egy első generációs értelmiségi útjáról a politika élvonalába.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG