Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

"Magyarország egy beékelt test volt" – archív beszélgetés Szent István kül-, bel- és katonapolitikájáról


"Magyarország egy beékelt test volt" – archív beszélgetés Szent István kül-, bel- és katonapolitikájáról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:20:46 0:00

A harminc évvel ezelőtt készült interjúban Györffy György történész professzort kérdezte a Szabad Európa Rádió a Szent Istvánról kialakult kép hitelességéről és az uralkodó előtt álló kihívásokról. Szóba kerül, hogyan vonult fel hadserege és miért lett a vásárnapból vasárnap.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG