Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

"Az állampolgáré az elsőbbség az állammal szemben" - archív műsor a közügyek intézésének nyugati példáiról


"Az állampolgáré az elsőbbség az állammal szemben" - archív műsor a közügyek intézésének nyugati példáiról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:46 0:00

Egyetlen döntést sem szabad annál magasabb szinten meghozni, mint ahol lehetséges - hangzik el az összeállításban, amelyet 1993-ban készített a Szabad Európa Rádió. Szóba kerül, hogy piacgazdálkodás és magántulajdon szerepe, és hogy miként fér meg egymás mellett a decentralizáció és az integráció.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG