Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Elidegenítés, használatba vétel, vitatott támogatások - archív műsor a pártpénzekről


Elidegenítés, használatba vétel, vitatott támogatások - archív műsor a pártpénzekről
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:31:21 0:00

A Fidesz-MDF székház ügye volt az új magyar demokrácia pártjainak első nagyobb pénzügyi botránya. Innen indul a Szabad Európa Rádió 1993-as összeállítása, amely azt mutatja be, hol milyen visszaélések derültek ki, illetve hogyan igyekeznek útját állni a piszkos politikai pénzeknek.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG