Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A kormányzás első száz napja után – archív interjú Antall József miniszterelnökkel


A kormányzás első száz napja után – archív interjú Antall József miniszterelnökkel
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:51:16 0:00

Az 1990-es helyhatósági választások két fordulója között adott interjút a Szabad Európa Rádiónak Antall József miniszterelnök. A beszélgetésben szóba kerül az átalakuló ország külpolitikája, társadalmi kihívásai, a média szerepe és a rendszerváltás utáni kormányzás váratlan feladatai.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG