Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Az emberi jogok és a közszabadságok védője” – archív emlékműsor Mindszenty József bíborosról


„Az emberi jogok és a közszabadságok védője” – archív emlékműsor Mindszenty József bíborosról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:23:20 0:00

Emlékműsort sugárzott a Szabad Európa Rádió 1975. május 7-én, egy nappal Mindszenty József bíboros, hercegprímás halála után. Az egyházfő már életében történelmi alakká emelkedett. Miben állt nagysága, miben nyilvánult meg jelleme és egyénisége? – ezt mutatja be az összeállítás.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG