Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

"Az emberi jogok feltétlen tiszteletének talaján állt" – Orbán Viktor, Vásárhelyi Miklós és Rácz Sándor a Szabad Európa Rádióról


"Az emberi jogok feltétlen tiszteletének talaján állt" – Orbán Viktor, Vásárhelyi Miklós és Rácz Sándor a Szabad Európa Rádióról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:21:22 0:00

1993. október 31-én sugározta utolsó műsorát a SZER. Bezárták a szerkesztőséget, mert akkor úgy ítélte meg az adást fenntartó amerikai kongresszus, hogy a rendszerváltás után már biztosított a sajtó- és szólásszabadság, valamint a jogállamiság. Múltidéző sorozatunkban egy 1990-es műsort hallhatnak.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG