Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Spontán rend és az egyéni jogok kiteljesedése – archív beszélgetés az anarchiáról


Spontán rend és az egyéni jogok kiteljesedése – archív beszélgetés az anarchiáról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:28:36 0:00

A Szabad Európa Rádió 1991. augusztus 4-én sugárzott műsorában Sükösd Miklós szociológust kérdezték akkor megjelent könyve kapcsán. Az anarchia nem egyenlő az erőszakkal, de a demokratikus államrenddel és a kommunizmussal sem, miközben természetével ellentétes az önmeghatározás – mondja a szerző.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG