Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Diófát ültetni messze tekintő gondolkodást jelent” – archív beszélgetés Pozsgay Imrével


„Diófát ültetni messze tekintő gondolkodást jelent” – archív beszélgetés Pozsgay Imrével
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:29:05 0:00

Reformkommunista, pártalakító, állampárti politikusként elsőként nevezte az ’56-os forradalmat népfelkelésnek, a neve előkerült a köztársasági elnöki pozíció kapcsán is. Az akkor hatvanéves Pozsgay Imrét 1993 szeptemberében hívta „politikamentes beszélgetésre” a Szabad Európa Rádió.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG