Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A teljes megengedéstől a teljes tiltásig – archív körkép az abortusz szabályozásáról


Egy abortuszpárti tüntetés résztvevői Buenos Airesben, Argentínában 2018. július 25-én
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:31:07 0:00

A terhességmegszakításról szóló jogszabályok módosítása is érzékeny témának számított a kilencvenes évek elején. Az új magyar demokráciának oldalt kellett választania, Európa liberálisabb vagy konzervatívabb részéhez csatlakozik – derül ki a Szabad Európa Rádió 1992-ben készült összeállításából.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG