Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Vannak a politikai érzékenységből fakadó eltúlzott reagálások” – archív beszélgetés Solt Pállal


„Vannak a politikai érzékenységből fakadó eltúlzott reagálások” – archív beszélgetés Solt Pállal
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:46 0:00

Harminc éve dolgozott bíróságokon és egy éve állt a Legfelsőbb Bíróság élén a jogász, amikor a Szabad Európa Rádió interjút kért tőle. A beszélgetés első részét egy hete idéztük fel. A második részben szóba kerül az alkotmánybírósági normakontroll, a nyilvánosság szerepe és az államfő felelőssége.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG