Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyar, magyarkodó és nemzetietlen egyszerre – archív beszélgetés Cseres Tibor íróval


Magyar, magyarkodó és nemzetietlen egyszerre – archív beszélgetés Cseres Tibor íróval
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:27:27 0:00

„Úgy vagyok nemzeti író, hogy a magyar sorskérdések érdekelnek főként” – mondta az 1992-es interjúban a Székelyföldön született alkotó. Annak idején vádolták nemzetárulással, de székelyföldi elfogultsággal is. A beszélgetésben szóba kerül a szorongás, a nemzeti autonómia és a második világháború.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG