Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A politika sosem volt mentes a manipulációtól – archív interjú a jogállamiság visszaállításáról


A politika sosem volt mentes a manipulációtól – archív interjú a jogállamiság visszaállításáról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:33 0:00

Lehetőségeink a jogállamiság helyreállítására címmel jelentetett meg egy tanulmányt Kahler Frigyes, az Igazságügyi Minisztérium főosztályvezetője 1992-ben. Ezután kért tőle interjút a Szabad Európa Rádió. Szó esik a civil társadalom szerepéről, a kártalanításról és az önkényuralom legyőzéséről.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG