Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A szeretet körhintáján — archív beszélgetés Kiss Roóz Ilona keramikussal


A szeretet körhintáján — archív beszélgetés Kiss Roóz Ilona keramikussal
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:27:16 0:00

A tányérból kidomborodó bohócok, kiskorsók, lopótök, lovasok és lakodalmasok - jellegzetes figurák a szatmárnémeti születésű keramikus művésztől. Az 1992-es interjúban a naiv-népies stílust képviselő keramikus beszél a művészetpolitika nyugati elfogultságáról, az erőszakról és konzervativizmusról.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG