Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyarországon nincs olvasótábora a bölcseletnek – archív interjú Határ Győző íróval


Magyarországon nincs olvasótábora a bölcseletnek – archív interjú Határ Győző íróval
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:19 0:00

Menekült a nyilasok és a nácik elől, és ült börtönben az ötvenes években, mert disszidálni készült. 1956-ban segített a forradalmároknak az orosz kiskatonák kihallgatásában, majd emigrált: a BBC-nél és a brit külügyminisztériumban dolgozott. Beszélgetés filozófiáról, a könyvpiacról, értelmesedésről.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG