Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Nem mindenáron való egységre törekszem, hanem a legfontosabb kérdésekben” – Mécs Imrére emlékezünk


„Nem mindenáron való egységre törekszem, hanem a legfontosabb kérdésekben” – Mécs Imrére emlékezünk
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:39 0:00

A héten temették el Mécs Imre politikust, parlamenti képviselőt, 1956-os forradalmárt. A Szabad Európa Rádió akkor kért interjút tőle, amikor 1991-ben az SZDSZ elnöki posztjáért indult harcba. Szó esik ’56 tanulságairól, az atomjaiból órák alatt újjászerveződő társadalomról, a közös cél erejéről.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG