Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Munkahely, alanyi jogon - archív műsor a rendszerváltás idején átalakuló álláspiacról


Munkahely, alanyi jogon - archív műsor a rendszerváltás idején átalakuló álláspiacról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:31:11 0:00

A rendszerváltás után kialakuló szabad piac egy keserű felismerést is hozott: nem jár mindenkinek a munkahely. Az állás elvesztése, a munkakeresés és a munkanélkülieknek járó támogatás ismeretlen fogalmak voltak 1990 előtt. Európai körkép a Szabad Európa Rádió 1993. február 12-ei műsorából.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG