Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Lehet örömmel is várni a tanévkezdést - archív műsor a kísérleti iskolákról


Lehet örömmel is várni a tanévkezdést - archív műsor a kísérleti iskolákról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:45 0:00

Személyiségfejlesztés, önállóság, közösségi felelősségtudat, életre nevelés - ilyen fogalmakkal hirdették magukat harminc éve a kísérleti iskolák. A Szabad Európa Rádió 1993. február 8-ai adásában a hagyományos iskolarendszer merevségével és a személyesebb nevelés légkörével foglalkoztak.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG