Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Nótával jöttem a világra” – archív beszélgetés Béres Ferenc népdalénekessel


„Nótával jöttem a világra” – archív beszélgetés Béres Ferenc népdalénekessel
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:28:16 0:00

Szobrásznak, festőnek szánták szülei, de nótaénekes lett a 73 éves korában, 1996-ban elhunyt művész. A Szabad Európa Rádió 1992-ben sugárzott műsorában áttekintette pályáját, és beszélt arról, hogy milyen kapcsolata volt Kodály Zoltánnal, aki nemcsak erkölcsileg, de anyagilag is támogatta.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG