Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A tolerancia, mint tantárgy - archív műsor az idegengyűlölet megelőzéséről


A tolerancia, mint tantárgy - archív műsor az idegengyűlölet megelőzéséről
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:31:09 0:00

Miközben a befogadó országok saját kultúrájuk elfogadását várják el, addig nekik is tenniük kell a bevándorlókkal szembeni toleranciáért - az iskolai oktatásban kezdve. A Szabad Európa Rádió 1992-ben sugárzott műsora nemzetközi képet ad arról, hol miként igyekeznek elfogadóbbá tenni a társadalmat.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG