Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nevelőotthonok, lakóegységek, örökbefogadás – archív műsor az állami gondozásról


Nevelőotthonok, lakóegységek, örökbefogadás – archív műsor az állami gondozásról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:29:35 0:00

Néhol egy pofon sem csattanhat el, máshol pénzért árulják őket – rendkívül eltérő volt a gyerekjogok helyzete a kilencvenes évek elején, és azóta is maradt javítanivaló. A Szabad Európa Rádió műsora körképet ad arról, milyen sorsa van a családokban élő és a szülők nélkül felnövő kiskorúaknak.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG