Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Nemcsak zene, hanem közérzet is a rock és a beat” – archív interjú Ekecs Gézával


„Nemcsak zene, hanem közérzet is a rock és a beat” – archív interjú Ekecs Gézával
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:49 0:00

Teenager party Cseke Lászlóval – ma már megbecsülni sem lehet, 1959-es indulása óta hányan várták a műsort a sistergő rövidhullámon a legfrissebb slágerekkel és egy műsorvezetővel, akiről harminc éven át senki sem tudta, kicsoda. 1992-es életútinterjú a Szabad Európa Rádió legendás munkatársával.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG