Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Igazságérzetem úgy kívánta, hogy bizonyos dolgokban ne vegyek részt” – archív beszélgetés Mensáros Lászlóval


„Igazságérzetem úgy kívánta, hogy bizonyos dolgokban ne vegyek részt” – archív beszélgetés Mensáros Lászlóval
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:50:52 0:00

A Szabad Európa Rádió 1990-ben sugározta a műsort, amelyben Mensáros László színművész beszélt életéről, pályájáról. Olyan családból jött, ahol előítélettel kezelték a színészeket, szülei zenésznek szánták, a pályára csak felnőtt fejjel léphetett. Szó esik becsületről, lemondásról, helytállásról is.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.
XS
SM
MD
LG