Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Átlépte a félmilliárdot a Covid-fertőzöttek száma


Egy védőfelszerelést viselő hivatalnok 2022. március 28-án Sanghajban a koronavírus elleni intézkedésként lezárt alagút ellőtt. Március 28-án Sanghaj keleti fele zárlat alá került, hogy megfékezzék a járványt.
Egy védőfelszerelést viselő hivatalnok 2022. március 28-án Sanghajban a koronavírus elleni intézkedésként lezárt alagút ellőtt. Március 28-án Sanghaj keleti fele zárlat alá került, hogy megfékezzék a járványt.

Magyarországon 24 óra alatt 2740 új fertőzöttet találtak, és a koronavírus okozta betegségekbe belehalt 26 ember. Kilencvenezer alá csökkent az aktív fertőzöttek száma. Lassan, ingadozva, de országos átlagban egyértelműen csökken a vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben – írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Az újonnan igazoltakkal együtt a járvány kezdete óta összesen 1.876.946 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytak száma 45.838 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 89.057. Kórházban 1717 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 47-en vannak lélegeztetőgépen.

A világon 500.363.741 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 6.183.944 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem friss adatai szerint.

A kormányzati járványportál szerint Magyarországon a vizsgált szennyvízmintákban a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban csökkenést mutat.

  • Salgótarjánban,
  • Szekszárdon,
  • Szolnokon

számottevő csökkenés tapasztalható, a vizsgált minták közül egyedül Kecskeméten mértek enyhén emelkedő tendenciát.

Emelkedett a koncentráció 19 mintavételi hely esetében, míg Egerben, Szekszárdon és Veszprémben a mérsékelt tartományba esik.

Azt írják, hogy a járványhullám leszálló ágára jellemző módon az örökítőanyag koncentrációja hosszabb időtávot tekintve lassan, ingadozva, de egyértelműen csökken.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG