Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Átmenetileg leállt a Szent Imre kórház sürgősségi osztálya


Tűzoltók a fővárosi XI. kerületi Szent Imre kórházban, ahol tűz ütött ki 2022. január 23-án reggel. Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni.
Tűzoltók a fővárosi XI. kerületi Szent Imre kórházban, ahol tűz ütött ki 2022. január 23-án reggel. Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni.

A vasárnapi, halálos áldozatot is követelő tűz után átmenetileg nem fogad betegeket az intézmény sürgősségi osztálya. A tüzet az előzetes vizsgálatok szerint a sürgősségi osztály detoxikáló helyiségében elhelyezett dohányzó beteg okozhatta.

A budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Facebook-oldalűn arról számolnak be, hogy a vasárnap reggeli tűzben a helyiség kiégett, füst miatt az egész épületet át kellett szellőztetni.

A károk, például a falakat borító korom miatt a sürgősségi osztály átmenetileg nem fogad pácienseket. Az intézmény más osztályait a tűz nem érintette, a betegek közvetlen veszélyben nem voltak.

A károk felmérése folyik, az érintett terület helyreállítását a lehető leghamarabb megkezdi a kórház.

A XI. kerületi Tétényi úton lévő kórházban vasárnap reggel keletkezett tűz a sürgősségi osztály detoxikáló helyiségében. Egy fiatal nő belehalt súlyos égési sérüléseibe, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek a mentők.

Az MTI összefoglalója szerint egy 50 négyzetméteres terület égett egy földszinti helyiségben, azonban a lángok és a hőterhelés mintegy 100 négyzetméteren rongálta meg az épületet.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a helyszínen tájékozódott a történtekről, a Facebook-oldalán közzétett videóban a betegek biztonságba helyezése után a budapesti sürgősségi ellátás újraszervezését és a rekonstrukció azonnali elindítását nevezte a legsürgősebb feladatnak.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG