Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

ATV-s műsorkészítők vallási meggyőződéséről posztolt Magyar Péter


Magyar Péter az önkormányzati és EP-választás éjszakáján támogatói körében, Budapesten 2024. június 9-én
Magyar Péter az önkormányzati és EP-választás éjszakáján támogatói körében, Budapesten 2024. június 9-én

A Tisza Párt alelnöke műsorkészítőket sorolt posztjában beosztásuk szerint, listaszerűen mint a Hit Gyülekezetének tagjait, valamint a csatorna és a kormány kapcsolatáról írt. Magyar Péter hétfőn kivonult az ATV élő műsorából, miután a műsorvezető szembesíteni próbálta azzal, hogy állításával ellentétben hányszor keresték meg.

Magyar Péter korábban azt mondta, hogy március 28. és május 3. között egyetlenegyszer sem hívták be élő adásba az ATV-hez. Rónai Egon műsorvezető azzal kezdte a hétfő esti beszélgetést, hogy átnyújtott egy dossziét neki, amelyben állítása szerint összesítették, hogy a kampány alatt hányszor szerepelt a csatorna műsoraiban. A félbeszakadt beszélgetést itt nézheti meg.

Magyar Péter többször bírálta az ATV-t az elmúlt napokban, mert szerinte keveset szerepelt a csatorna műsoraiban. Ezért gyűjtötte ki a tévé, hányszor szerepelt, hányszor próbálták felvenni vele a kapcsolatot különböző formában.

Magyar Péter erre azt kezdte firtatni, hogy a csatorna tulajdonosa, a Hit Gyülekezetét vezető Németh Sándor befolyásolja a műsort. Végül levette a mikrofont, és másfél perc után kivonult az élő adásból.

A nézők nem láthatták, mi van a mappában, amelyet Rónai Egon átnyújtott Magyar Péternek, de az atv.hu később lehozta az említett összesítést Magyar Péter szerepléseiről és arról, hogy szerintük hányszor hívták be, hányszor keresték.

Magyar Péter a történtek után egyebek között arról posztolt a Facebook-oldalán, hogy korrekt interjú helyett szerinte provokáció történt, mert „a megafonos propagandisták oldalain egy perccel azután, hogy levettem a mikrofont, már kint voltak az előkészített posztok”, és ezek után messziről elkerüli „a Fidesz házi televízióját”.

Bejegyzésében a politikus az ATV és a kormány közötti kapcsolatokat sorolta, például azt említve, hogy az ATV reklámidejét Mészáros Lőrinc cége, az Atmedia értékesíti, a csatorna pedig „befogadja a Rogán-művek uszító kormányreklámjait”.

Magyar Péter pontokba szedve több műsorkészítőt is felsorolt – név nélkül ugyan, de beosztás szerint – mint a Hit Gyülekezetének tagját. Volt, akit név szerint említett mint volt III/III-as ügynököt. Bejegyzésében azt is állítja, hogy Németh Sándor, az ATV tulajdonosa és a Hit Gyülekezete vezetője a gyülekezet összejövetelein rendszeresen uszít a Tisza Párt ellen és személy szerint ellene, cégei pedig milliárdokat kapnak a NER-től.

Egy további posztban arról adott hírt, hogy a csatorna tulajdonosának fia perrel fenyegeti, és további állításokat fogalmazott meg az ATV és a kormánypropaganda kapcsolatáról. Azt írta, hogy korábbi posztjában nem nevezett meg senkit vallási hovatartozása kapcsán, azt azonban nem említette, hogy megírta az érintettek munkakörét, így beazonosíthatók.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG