Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az akkugyárakról tart rendkívüli ülést ellenzéki kezdeményezésre a parlament


HUNGARY-DEBRECEN-CHINA-BATTERY-FACTORY
HUNGARY-DEBRECEN-CHINA-BATTERY-FACTORY

Az ellenzék három előterjesztést vitatna meg a délután négy órakor kezdődő ülésen, amelyen, ha határozatképes lesz, és a képviselők elfogadják a napirendet, a tervek szerint három órán át interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el.

A parlament honlapján olvasható napirendi javaslat szerint napirend előtti felszólalásokkal kezdődne az ülés, majd ha elfogadták a napirendet három ellenzéki előterjesztés megvitatása következhet:

  • az LMP határozati javaslata az akkumulátorgyártással foglalkozó üzemek és létesítmények létesítéséről szóló döntésekben való társadalmi részvételről;
  • a DK indítványa az önkormányzat építési hatósági jogkörének visszaállításához szükséges szabályok módosításáról;
  • az MSZP kezdeményezése a kormányzat által kötött stratégai partnerségi megállapodások felülvizsgálatáról a munkavállalók védelme érdekében.

A rendkívüli ülés összehívásához a képviselők egyötödének aláírására volt szükség, ezt a kezdeményező LMP mellett a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői biztosították.

Nézze meg a Szabad Európa helyszíni videoriportját a gödi és az iváncsai akkugyárakról.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG