Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az államszervezet része, de nem a kormányé - archív műsor a jegybanki függetlenségről


A kilencvenes évek elején a monetáris politikát meghatározó Nemzeti Bank új jogállását is tisztázni kellett. Ebben az időszakban készült a Szabad Európa Rádió interjúja Bod Péter Ákossal, a jegybank akkori elnökével. Szóba kerül, miben különbözik munkája és szakértelme egy politikusétól.

Itt tudja meghallgatni a podcastot:

Az államszervezet része, de nem a kormányé - archív műsor a jegybanki függetlenségről
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:55 0:00

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG