Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az ellenzék nyerheti meg Miskolcot a Fidesznek


Csatatérkörzetek: Miskolc
Csatatérkörzetek: Miskolc

Kevés egyértelműbb győzelmet aratott az összefogott ellenzék a 2019-es önkormányzati választáson. Veres Pál vezetésével kilenc év után vette vissza a várost a baloldal, idén viszont ők juttathatják polgármesteri tisztséghez a Fidesz támogatta jelöltet.

Az összefogás mámora négy és fél év alatt az összefogás mérge lett. Közvetlenül a választások előtt ott állunk Miskolcon, hogy az ellenzék kettészakadt, Veres Pál polgármester nem újrázik, a választás esélyese pedig a Fidesz helyi támogatottja.

A helyzet úgy áll, hogy mivel a Fidesz történelmileg körülbelül 25 ezer szavazatot szerez a városban, és az ellene indulók – Jobbikkal vagy Jobbik nélkül – körülbelül 32 ezret, a kormányoldal esélyei jelentősen megnőttek. Ha nem egy oldalra szavaznak az ellenzéki szavazók, hanem megosztottak, a választási matematika alapján a Fidesz–KDNP visszaveheti Miskolcot.

Ha szeretné megismerni, hogyan zajlik a kampány Miskolcon, nézze meg videónkat:

  • 16x9 Image

    Kuczogi Jakab

    Kuczogi Jakab a Szabad Európa videós újságírója. 2020-ban végzett a Színház- és Filmművészet Egyetem televíziós műsorkészítő szakán, jelenleg pedig az ELTE politikatudományok szakának hallgatója. Az elmúlt években az ATV és az RTL Híradójának riportere volt. 

XS
SM
MD
LG