Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az orosz invázió első három napja alatt 62 ezren menekültek át Magyarországra


Főleg nők és gyermekek jönnek, miután teljes a mozgósítás Ukrajnában, a 18 és 60 év közötti férfiak nem hagyhatják el az országot. A kép Beregsurányban készült 2022. február 25-én, az orosz hadműveletek második napján.
Főleg nők és gyermekek jönnek, miután teljes a mozgósítás Ukrajnában, a 18 és 60 év közötti férfiak nem hagyhatják el az országot. A kép Beregsurányban készült 2022. február 25-én, az orosz hadműveletek második napján.

Több mint 62 ezren léptek be csütörtöktől szombat éjfélig a magyar-ukrán határon Magyarországra. Mind az öt határátkelő teljes kapacitással működik. Nem fordítanak vissza a magyar határon senkit, aki itt keres menedéket az ukrajnai háború elől.

Az orosz agresszió első három napjában több mint 62 ezren léptek be a magyar-ukrán határon Magyarországra. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság összesítése szerint a két ország közös határszakaszán

  • csütörtökön 19 978-an,
  • pénteken 19 618-an,
  • szombaton pedig 23 140-en érkeztek az országba.

A rendőrség teljes kapacitással üzemelteti mind az öt magyar-ukrán közúti határátkelőhelyet, biztosítja az Ukrajnából Magyarországra érkezők folyamatos belépését.

Mint írták, nem fordítanak vissza senkit, minden segítséget megadnak a háború viszontagságai elől menekülőknek. Azokat, akik menetrendi vagy anyagi okokból, családi, rokoni, baráti segítség híján nem tudnak a határátkelőhelyekről tovább indulni, menedékhelyekre kísérik, ahol kulturált körülmények között tartózkodhatnak, és biztosítják ellátásukat – idézi az MTI a police.hu portált.

A Szabad Európa munkatársa Záhonyban járt, hogy menekültekkel és helybeliekkel beszéljen a helyzetről. Az erről készült videót alább nézheti meg:

Vonaton is menekülnek az emberek Ukrajnából
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:03 0:00

Közben a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága azt közölte, hogy

  • Szabolcs-Szatmár-Bereg,
  • Borsod-Abaúj-Zemplén,
  • Hajdú-Bihar megyében

megyei operatív törzs szervezi a segítséget igénylők fogadását, elhelyezését, ellátását.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG