Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Megszűnik az Azonnali.hu


Részlet az Azonnali.hu oldal impresszumából 2022. augusztus 4-én
Részlet az Azonnali.hu oldal impresszumából 2022. augusztus 4-én

Megszűnik az Azonnali.hu, a tulajdonosok nem kívánják tovább finanszírozni a régóta folyamatosan veszteséges online lapot. A két tulajdonos Ungár Péter LMP-s politikus és Gerényi Gábor, a legutóbb az Index kormánypárti átalakítása kapcsán a hírekbe kerülő médiapiaci tanácsadó.

A tulajdonosok nem finanszírozzák tovább az Azonnali.hu veszteségeit, megszűnik a lap – írta meg a Media1.hu. A portál elérte mindkét tulajdonost, közülük az LMP-s Ungár Péter nem akart erről beszélni.

Gerényi Gábor médiapiaci vállalkozó viszont megerősítette, hogy bezárják az Azonnali.hu oldalt, reméli, hogy találnak máshol állást a lap mostani alkalmazottjai.

Kisebb lap volt
Az Azonnali.hu az ország 144. leglátogatottabb oldala volt a nyilvánosan elérhető mérésnél közreadott havi egyedi felhasználók alapján, mostanában durván napi tizenöt-húszezer olvasójuk lehetett, akik átlagosan négy percet töltöttek az oldalon. Ez az olvasottság viszont még mindig többszöröse a legtöbb magyar nyomtatott újságénak.


Az Azonnali.hu körülről már tavaly is jöttek hírek, kirúgták a lap akkori főszerkesztőjét, Bukovics Martint, aki válaszul munkaügyi pert indított a cég ellen. A főszerkesztő távozása után néhány újságíró is elhagyta a lapot. A mostani főszerkesztő, Kósa András nem kívánt nyilatkozni a médiapiaci portálnak, arra hivatkozva, hogy szabadságon van.

A Media1 megjegyzi még, hogy a választások után sorra szűnnek meg vagy állnak lényegesen visszafogottabb üzemmódra mérhető nézettségű médiakiadványok. Többek között felfüggesztették a Pesti Hírlap működését, a Mediaworksnél összevonták a Ripostot a Borssal, leállították a Magyar Hírlap kiadását, kirúgási hullámok jöttek több megyei lapnál és a Metropolnál, megszűnt a City7 és a budapestiekre célzott, kormányközeli Pesti TV is, de például az MSZP-közeli Hirklikk.hu-nál is leépítések kezdődtek.

A nyilvánosan elérhető cégadatok alapján a 2018 óta működő Azonnali Media Kft.-nek tizenkét teljes állású alkalmazottja volt júniusban. A cég az elmúlt három lezárt üzleti évben 15–68 millió forint közti veszteséget termelt évente, mellette pedig felvettek 130 millió forint hitelt.

A lap ismertebb tulajdonosa Ungár Péter, aki LMP-s képviselő és Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum vezetőjének fia. A másik tulaj Gerényi Gábor vállalkozó, aki legutóbb az Index.hu kormányközeli átvételénél töltött be fontos szerepet a folyamatban. Utóbbiról a Direkt36 közölt nemrég részletes leírást.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG