Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az Azovstal ostroma

Mariupol, az Azovi-tenger stratégiai fontosságú déli kikötővárosa a tíz hete tartó háború legpusztítóbb ostromát éli át. A szovjet korabeli Azovstal acélgyár a város utolsó része, amely még mindig az ukrán csapatok kezén van.

Az ENSZ közvetítésével a hétvégén megkezdődött az üzem alagúthálózatában és bunkereiben menedéket kereső több száz civil kimenekítése, de az elmúlt napokban a harcok kiújulása miatt leállt. Az ukrán vezetés szerint mintegy félezer civilt sikerült biztonságban kiköltöztetni Mariupolból, köztük néhányat az Azovstal acélgyárból.

A Kreml tagadja azokat az ukrán állításokat, amelyek szerint az orosz csapatok az elmúlt napokban megrohamozták az üzemet, és azt mondta, hogy humanitárius folyosók vannak érvényben. Az orosz hadsereg azt ígérte, hogy a következő két napban szünetelteti tevékenységét, hogy a civilek elhagyhassák az acélgyárat.

Ehhez képest az ukrán Azov ezred által csütörtökön közzétett légi felvételek az üzemről három robbanást mutattak, amelyek a hatalmas komplexum különböző részein történtek, amelyeket sűrű, sötét füst borított el. A Reuters nem tudta hitelesíteni a felvételek készítésének dátumát.


Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG